Allah'tan İstersen Kul Baskasından İstersen Kole Olursun


Allah'ım bizi Sensiz bırakma. Allah'ım bizi Senden başkasına muhtaç etme.

Ya Erhamerrahimin, Ey merhametin kaynağı, Ey Rahmetin kaynağı, Ey Erhamürrahimin olan Allah’ım, Rahmet ve Merhamet sendendir. Senden istiyorum. Hem bu dünyam hem de ahiretim için hayırlı olacak eş, evlat, iş, arkadaş, zenginlik, afiyet  istiyorum Senden.

Allah’ım! Ahiret derdi ver, hesabı unutturma! Beni kendinden başkasına muhtaç etme, affet, affet, affet Allah’ım. Rahmet ve merhametini ümit ederim, gazap ve azabından sana sığınırım. Sana muhtacım. Senden gelecek her hayra ihtiyacım var.

Ya Rabbi! Acizliğim, kusurlarım kendimdendir. Güzelliklerim, iyiliklerim lütfundandır. Beni ve sevdiklerimi hayırlarda yarışanlardan eyle!

Allah’ım! Bana yardım et, aleyhime yardım etme. Bana başarı ver, hidayetimi kolaylaştır ve sana isyan edenlere karşı bana zafer ver.

Allah’ım! Bile bile şirk koşmaktan sana sığınırım. Bilmediklerim konusunda da senden af dilerim.

Rabbim! Çaresiz bırakan beladan, gücümün yetmeyeceği imtihandan, kötü akıbete kavuşmaktan, elem ve keder veren fena kazalardan ve düşmanlarımın sevinmesinden sana sığınırım.

Allah’ım! Gözlerimize kulaklarımıza, aklımıza kalbimize, eşlerimize, çocuklarımıza, hayır ve bereket ver. Bize affınla yönel; çünkü sen çok çok affeden, acıyan ve yarlığayansın. Bizleri nimetlerini şükredenlerden ve sana hamdü sena edenlerden kıl. Bize olan nimetini tamamla.

Allah’ım! Helal rızkınla beni haramdan koru ve lütfunla senden başkasına muhtaç etme.
Allah’ım! Hayrın hepsini senden istiyorum: Hem dünyadakini hem de ahirettekini, Hayırdan bildiğimi ve bilmediğimi de istiyorum. Ben senden cenneti, söz ve amel olarak ona yaklaştıran ve yaklaştıracak her şeyi istiyorum. Ateşten ve ateşe yaklaştıran, söz olsun veya amel olsun her şeyden de sana sığınırım.

Allah’ım! İşlerimin ismeti dinimi ve yaşadığım yer dünyamı bana Salih eyle, ölümü her türlü fenalıklardan uzak bir rahmet kıl bana.

Allah’ım! İnsanlarla aramı düzelt. Kalplerimizi kaynaştır.

Mevla’m! Senden senin sevgini, seni sevenlerin de sevgisini ve beni senin sevgine ulaştıracak ameli istiyorum.

Allah’ım! Rızkının helalini vererek beni haramına muhtaç etme.

Allah’ım! Vücuduma, kulağıma, gözüme sıhhat ver. Sağlıklı olayım ve beni hayırla andırıcı işler yapayım.


Rabbim! Verdiğin nimetlerin yok olmasından afiyetlerin değişmesinden, azabın ansızın gelmesinden ve buğz ettiğin rızana aykırı her işten sana sığınırım.

Ey Rabbimiz! Bize dünyada ve ahirette iyilik ver ve bizi ateş azabından koru.

Allah’ım! Bu bizim duamızdır. Bunu fazlınla kabul etmek sana kalmıştır. Bu bizim gayretimizdir, dayanağımız sensin.


Ya Rabbi! Bu dualarımı kendim ve Müslüman kardeşlerim için sana arz ediyorum.
Amin 

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak