Hayat İbadet Edince Guzel

ibadet ve mutluluk

Değerli Müslüman din kardeşlerim nasılsınız, inşallah keyifleriniz yerindedir.


Bir ramazanı daha sağlıkla, sıhhatle, huzurla, afiyetle,sevdiklerimle, ibadetle yaşadığım için benim keyfim yerinde. Rabbim inşallah cümlemizin yaptığı ibadetleri, ettiği duaları bu mübarek ay hürmetine kabul eder ve inşallah bizleri cehennemden korur.Amin.

Hayat ibadet edince daha güzel. Hayat dua edince daha güzel. Hayat iyiliklerle daha güzel. İnşallah Rabbim cümlemize hidayet, ibadet etme aşkı nasip eder. 

Hem günlük dünya işlerini yapıp, hem sevdiklerine vakit ayırıp, hem çalışıp, hem gezip, hem spor yapıp, hem eğlenip, hem de ibadet etmek çok kolay. Vaktim yok, imkanım yok bahanesine tutunanlara birkaç tavsiyem olabilir: 

SOSYAL MEDYADA DAHA AZ VAKİT HARCAYIN.
Günlük bazı aktivitelerinizin zamanını kısıtlayın örneğin sosyal medyada daha az vakit geçirin .

Veya dua sayfalarını beğenip, her şeye haber kaynağınızı kapatıp sadece bu faydalı sayfalara açın. Bu şekilde her facebook' a girişinizde o ne yaptı bu ne yaptı yerine duaları görürsünüz ve mecburen okursunuz.

OYUNLARA DAHA AZ VAKİT HARCAYIN
Oyunlara harcadığınız vakitte namaz kılabilir, dua okuyabilir, kuran okuyabilir veya dinleyebilirsiniz. Tamamen bırakamıyorsanız da daha az zaman ayırın.

DİZİLERE DAHA AZ VAKİT HARCAYIN
Saçma sapan dizilerle değerli zamanınızı öldürmek yerine bir diziye ayırdığınız 2 saati günlük ibadete ayırabilirsiniz. İbadetle hem ruhunuz hem de bedeniniz dinlenmiş olur. 

İŞ YERİNDE SİGARA İÇMEYE AYIRDIĞINIZ VAKTİ NAMAZA AYIRABİLİRSİNİZ
İmkansızlık diye bir şey yoktur sadece bahaneler ve isteksizlik vardır. Her sigara içmeye çıktığında 10 dakikasını işten uzakta geçiren kişilerin günde sigara için ayırdığı vakit 1,5 saatten fazla. Oysaki iş saatlerinde kılacağı öğle ve ikindi namazına ayıracağı vakit en fazla 30 dakika. 

Yeter ki niyet edin insan bir güne birçok şeyi sığdırabiliyor ve bunlardan insan için en faydalısı ibadet. Hayat ibadet edince daha da güzelleşiyor.

Ne mutlu o Müslümana ki Allah'ın verdiği zamanın bir kısmını onun için harcar.

İbadet ile kalalım :)

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak