Evlenenlere Tavsiyeler

evlilik tavsiyesi

Siz Allah'ın huzurunda, dostlarınızın şahitliğinde birbirinizi eş olarak seçip kabul ettiğinizi ilan ettiğiniz dakikadan itibaren artik birbiriniz için varsınız.


Birlikte yasayacak, bir mekânda uyuyacak, bir sofradan yiyeceksiniz. Hayatin zorluklarını ve güzelliklerini beraber göğüsleyeceksiniz. Bunun için birbirinizi sevinirken ve üzülürken de yalnız bırakmayın. Sevinçler paylaşılınca büyür, üzüntüler paylaşılınca küçülür. Unutmayınız; evlilik bir boyaya batmak, hayat tezgâhında ilmek ilmek dokunmaktır. Hayat yolunuz acık ve ferah olsun.

Sevgili esler; birbirinizi çok sevin, birbirinize çok değer verin. Sizi birbirinize yazan Yüce Allah'a şükredin, kulluk görevlerinizi yerine getirirken sevginizin daima arttırıcı ve coşkulu olmasına duacı olun. Hayat, sevgili eşlerle yaşamaya değerdir. Çünkü o sevgili eşler cennetteki mekânlarını dünyada beraberce imar ederler.

Siz birbirinizi daima sevgi ile dinleyin, sevgi ile düşündüklerinizi söyleyin. Doğruyu nezaketle sesleyin, ama yanlışlıkları merhametle silin. Ay yüzlerinizin ışığını hiddet, öfke ve kibrin karanlığı ile söndürmeyin.

Sevgili eşler, islerinizden yorulduğunuzda dinlenmeyi ve dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Eşinizle beraber olup el ele, kol kola, letafetle gezin, dolasın, âlemi seyredin, Allah'ın yaratıp insanin emrine sunduğu dünya canlılarının dengesinde ve eşsiz güzelliğinde huzur bulun. Size bakanlar evliliği sizde sevsin, özensin.

Birbirinize hayatin her döneminde ve anında artan ilgi ve hoşgörü ile bağlanın. Bağlılığınızı kuvvetlendirmek ve arttırmak için dünya nimetleriyle birbirinizi taltif ederek hediyeleşin. Bazen bir çiçek, bir teşekkür, bazen anlamlı birkaç kelime ile yapılmış taç misali cümleler sevginize sevgi katar, aile bağlarınızı kuvvetlendirir.

Siz birbirinizle yetinebilmenin ve helâl geçinmenin yollarını öğrenin, gerektiğinde sorun, danışın, gözünüzü sakın dışarıya çevirmeyin. Unutmayın neye ihtiyacınız varsa, siz buna kendi aranızda birlikteliğinizle sahipsiniz.

Siz bugün gençsiniz. Ama yarınların anne ve babalarındansınız. Kendinizi buna sevgi ve merakla hazırlayın. Unutmayın ki, hayatin gerçek anlamına çocuklarla ulaşılır, onlarla yaşanır. Herkes dünyada bir eser, bir iz bırakmak ister. Sizin en güzel eseriniz, dünya ve ahretiniz için arkaya bıraktınız güzel ahlâklı çocuklarınızdır.

En doğru eşlerle, güzel yuvaların kurulup sevgi ve başarıyla yaşatılarak manevî lütuflara kavuşulması temennisiyle...

(Alıntıdır)

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak