Hindistan'dan Dünya'ya; Harika Bir İnsanlık Dersi


Ben dünyanın daha iyi bir yer olması için tek başıma ne yapabilirim ki demeyelim. Bir kişi bile dünyayı değiştirebilir.  
Çevremizdeki insanlara karşı daha duyarlı ve anlayışlı ve yardımsever olarak iyilik melekliğine başlayabiliriz. 

Şeytana uyan insanlar dünyayı daha kötü bir yer haline getirmekte çok aşama katettiler peki biz ne yapıyoruz? 

Sadece izliyoruz hatta bazen çok yakınımızdaki açları, işsizleri,acı çeken çocukları görmüyoruz ve çok uzak ülkelerdeki insanlar için sosyal medyada paylaşımlar veya  yürüyüş yapıyoruz. 

Siz kendi mahallenizdeki açları, yardıma muhtaç insanları görüyor musunuz ? Ramazanda lokanta lokanta iftar mekanlarında gezip bir kişilik menüye 75 Tl verirken o para ile 4 kişilik fakir bir ailenin karnını doyurmak neden aklınıza gelmiyor? İftarda tıka basa karnınızı doyururken orucun nedenlerinden birisinin aç kalmak  değil aç insanları anlamak olduğunu neden düşünmüyorsunuz? Susuzluktan diliniz damağınıza yapışıyor yine de aklınıza sokak çeşmelerinin de kaldırılmasıyla hiç su bulma imkanı kalmayan sokak hayvanları neden gelmiyor? 

İnsanlıktan sınıfta kalmış çok insanımızın olduğu doğru.

Hindistanlı bir adamdan tüm dünyaya insanlık dersi veren bu videoyu paylaşıyorum. Yardım duygularını sosyal medyadan daha çok gerçek hayatta faaliyete geçiren bir millet olmayı Allah bize nasip etsin inşaAllah. İnşallah kendi insanına daha yardımsever bir ülke olmayı da becerebiliriz.






Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak