Hayvan Sevgisi

HAYVAN SEVGİSİ

İslamiyette Hayvan sevgisinin önemi bir çok Hadisle bizlere bildirilmiştir..


Özellikle sokakta yaşayan kedi ve tüm diğer hayvanlara karşı duyarlı olmamız gerektiğini hatırlamak onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin birer Müslüman olarak aynı zamanda görevimiz olduğunu naçizane dile getirmek istedim..
LÜTFEN DUYARLI OLALIM! 
Su kaplarını ihmal etmeyelim.. Sokak hayvanları Çöpten beslendikleri için bir çok zararlı atıkla karşı karşıya kalıyor HASTA oluyorlar! Yemeklerimizden kalanları bir kaba koyup yiyebilecekleri yerlere koyalım.. Ve daha bir çok şey imkanlarımız ölçüsünde yapabiliriz..

Kedi İkramdır.
Kedi insana Rabbimizin verdiği hizmetkardır.
Kedi bize hizmet eder.
Duası vardır.
Şefaati vardır.
Sevgisi vardır.
Peygamberimiz'in sünnetidir.
Şah-ı Nakşibend k.s. hocası tarafından yedi yıl kedi ve köpeklerin bakıcılığını yapmıştır.
Kedinin sırrına eren kazanır...
Kedi nazarı alır.
Kalp agrısını alır.
Stresi üzüntüyü alır.
Allah'ın kuluna gönderdiği ikramdır kedi.
İnsan bulunduğu çevreden sorumludur.
Su kabı olmayan mahallemiz,evimiz kalmasın inşAllah . bir kediye verdiğiniz ikramın karşılığında sadece kazanç var şüphesiz....Duamızı edelim ve bütün sıkıntılarımızın ev hanemizin Ümmedi Muhammed'in huzuru için ...Niyetimizi edelim ve Rabbimizin bize ikram ettiği bu sırra erenlerden olalım Amin ecmain..

Ebu Bekir Vasiti hazretleri anlatır:
Bir gece Peygamber efendimizi rüyamda gördüm. Bir senedir, o kadar çok sıkıntının tesirinde kaldığımı, çok zayıflayıp ayakta namaz kılamaz hâle geldiğimi arz ettim. Evimizdeki kedi yavrulamıştı. Ben bu sıkıntı içinde düşünürken, bir köpeğin kedi yavrularından birisini yakalamaya çalıştığını gördüm. Bastonumu vurunca, kaçtı. Kedinin annesi gelip yavrusunu alıp gitti. Ondan sonra iyileştim; namazlarımı ayakta kılmaya başladım. O gece rüyamda yine Peygamber efendimizi gördüm. "İyi olmanın sebebi, bir kedinin senin için teşekkür etmesidir" buyurdu.

(Alıntı)

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak