Bir Mum Diger Mumu Yakarak Atesinden Bir Sey Kaybetmez


Bu hikayeyi kötüler için paylaşmak istiyorum ama kötüler bu bloga girmezler. Rabbim kötü ve bencil insanları ıslah etsin ve bizi de onlar gibi olmaktan korusun inşallah.


Vakti zamanında, hayatını boş işlerler geçiren, insanlara devamlı kötülük eden bir adam yaşıyormuş. Bu adam da her canlı gibi vakti olunca ölüp ahirete göç etmiş. Dünyada herhangi bir iyilik yapmadığı sevap işlemediği için ahirette cehennemin kapısına gelen bu adamı bir melek karşıladı. Melek, bu günahkâr adama;


-“Hayatta iken tek bir gün birisine küçük bir iyilik yaptıysan bile bu kapıdan içeriye girmeyeceksin.” Dedi.

Adam uzun uzun düşünmeye başladı. Onca günah işlemişti ama en ufak bir iyilik yapmamıştı. Sonra aklına bir anısı geldi. Gözleri parladı ve hemen meleğe anlatmaya başladı;

-“ Bir gün balta girmemiş bir ormanda dolaşıyordum. Karşıma bir örümcek ağı çıktı ve ben örümceği ezmemek için yolumu değiştirdim.  Acaba bu bir iyilik sayılır mı ?” dedi.

Melek, adama gülümsedi ve elini şaklattı. Hemen bu sesten sonra gökten bir örümcek ağı indi. Adam bu ağa tutunup cennete girebilecekti ve neşe içinde tırmanmaya başladı. Adam tırmanırken cehennemden bazı kimseler de ağdan tutunup tırmanmaya başladılar. Adam ağın o kadar kişiyi taşımayacağını düşünüp kopmasından korkarak tırmananları tekmelemeye başladı. Bir iki derken ağ gerçekten koptu ve hepsi birlikte cehenneme düştüler.

Bunun üzerine Melek:

-“Yazık! Bencilliğin hayatında yaptığın tek iyiliği de kötülüğe dönüştürdü. Oysa ki o insanlara şefkat gösterebilseydin eğer, ağın herkesi taşıyabileceğini görecektin” dedi.

Unutmayalım ki;

“Bir Mum, Diğer Mumu Yakarak Ateşinden Bir Şey Kaybetmez!”

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak