Zor Gunler Gecer

mutluluk

Bu aralar iç huzurumu ve mutlu halimi kaybettim.


Hayat tecrübelerimden öğrendiğim kadarıyla eğer zor günler yaşıyorsam bunun bir kaç anlamı var:

1.Bu olaylardan almam gereken bir ders var 2.Nefsime uyma yolunda ilerliyordum Allah beni sevdiği için beni yoldan çevirdi 3.Kullardan beklenti içine girdim 4.Hayatımdan birilerinin çıkması gerekiyor 5.Değiştirmem gereken bir şeyler var bunu bulmalıyım 6.Bu olaylar beni Allah'a biraz daha yaklaştıracak 7.Karakterimin zayıf noktalarını görmem gerekiyordu 8.Allah'tan başka dost olmadığını hatırlamam gerekiyor 9.Hayatımdaki birilerinin değerini anlamam gerekiyor 10.Şükretmeyi unuttum 11.Camilere devam et, kitap oku, insanlara uyma, Allah'a uy reçetesini ihmal ettim 12.İnsanların vefasız olduğunu unutup vefa bekledim 13.Bir hiç olmam gerektiğini unutup egoya kapıldım 14.Allah rızası için değil nefsim için bir şeyleri sevme yoluna düştüm 15.İslam ruhundan uzaklaştım İslamı yaşamam gerekiyor 16.Allah sevdiği kullarına dert verir günahlarımın affı için bir fırsat var karşımda 17.Dertlerle yoğrulmadan yanmadan İslamın özüne ulaşmak imkansız 18. Karşılaştığım her kötülük bir sınav 19.Gücümü hatırlamam için bir fırsat  

Hatasız kul olmaz. Bir yandan hayat mücadelesi verirken bir yandan da hatalarımı sıfıra indirmeye kalan ömrümü günahsız yaşamaya çalışıyorum. Bu çok zorlu oluyor. Hata yapmamayı umursamazken her şey bu kadar zor değildi. 

Her gün daha çok kötü olayla kötü insanla karşılaşmaya başladım, böyle düşünüyorum ama belki bunda da bir hayır var, belki de güçlü olup kötülerin değişmesine yardımcı olmam gerekiyor, belki de üzülmek kabuğuma çekilmek yerine başka bir şeyler yapmam gerekiyor.Allah için ne yapmam gerekiyorsa Rabbim onu yapmamı nasip etsin inşallah.

Rabbim O'na layık kullar olmamızı, doğru zamanda doğru yerde bulunup, doğru şeyler yapmamızı nasip etsin inşaAllah. Her şey boş ve geçici tek önemli olan şey kul hakkı yememek ve Allah yolundan ayrılmamak. Rabbim yolundan ayırmasın, tüm imtihanları layıkıyla geçmeyi nasip etsin bizden razı olsun ve bize merhamet etsin kolay sınavlar versin inşallah. 

Yazımı umutsuz anlarda okunacak bir dua ile bitireyim. 

Allah’ım!Kim Sana dua etti de cevap vermedin.Kim Sen’den istedi de Sen ona yardım etmedin.Kin Sana dayanıp güvendi de Sen ona kâfi gelmedin.Ey darda,sıkıntıda olanlara  yardım eden,ancak Sen’den yardım istiyorum.Ey sıkıntıda olanlara yardım eden! Bize yardım et.Katında olan doğru yola bizi ilet.Dileklerimizi kabul buyur.Hastalıklarımıza şifa ver.Borçlarımızı ödemeyi nasip eyle,annelerimizi,babalarımızı yüce Kur’an-ı Kerim ve yüce Resul’ün Muhammed(a.s.) hürmetine bağışla.Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım!” Amin





Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak