Mutluluk Nedir ki


Herkes mutluluk peşinde. Ben ise mutluluğu arayan bir insan olmamıştım, çocukluğumdan itibaren hayatı iyisiyle kötüsüyle kabullendim. Her zaman mutluydum.


Bildiğim her şeyin aslında hiçbir şeyi bilmediğim olduğunu öğrendiğim günlerde ise sınavlar zorlaştı eskisi kadar kolay değildi artık her şey. 

Gerçek mutluluğun islam olduğunu anladım, diğer tüm mutluluklar sahte. İslam'a uygun hayatta sonsuz mutluluk var. Ancak islamı yaşayan bir insan nefsi ile savaşır ve tüm günahlardan uzak kalmayı başarabilir. İslami yaşamı tercih eden bir insan dünyada çebebileceği tüm acıları çekmeye hazır ve razı olabilir. Bu dünyanın zevklerine hayır diyebilmeyi başarabilir. Gerçek müslüman olup kınanmaya, dışlanmaya, alaya,hakarete,aşağılanmaya,zorluklara,sevdiği insanı kaybetmeye razı olur. 

İslamı yaşamayı seçince dünyevi mutluluğunuz uçup gidiyor, her şey zorlaşıyor, daha önce yaşamadığınız kötü olayları yaşıyorsunuz,her insandan bir darbe, müslümanlığınızla dalga geçilmesi,ibadetinize engel olunmaya çalışılması, türbanınıza hakaret, sizi yoldan çıkarmaya çalışan sözde arkadaşlar da çıkabiliyor yolunuza.

Siz güzelliğinizi başkasının isteği üzerine değil kendiniz isteyerek örtülerin, kapalı bol kumaşların altına saklıyorsunuz ya sınav zorlaşıyor. Açıkken on yaş genç gösterirken birden beş yaş yaşlı görünüyorsunuz, abla teyze denmeye başlanılıyor. Güzelliğinizi, vücudunuzun şeklini,yaşınıza göre çok taze olan cildinizi, gür ve uzun saçlarınızı...Allah için saklıyorsunuz. Her yerde karşınıza kapalılara düşman olanlar çıkıyor..Müslümanlara düşman olmuş kimlikte müslüman olan insanlar karşına geçip tüm hıncını senden çıkarabiliyor. Ama siz her şeye rağmen gururla örtülü olmaya devam ediyorsunuz. 

Müslüman her şeye rağmen, İslam'ı yaşamaya ve yaşamak için her şeyiyle mücadele etmeye devam ediyor.

İslamı seçtiysen güçlü olmak zorundasın. Peki nasıl böyle güçlü olabiliyor bu insan. Çektiği acılar nasıl onu dize getirip pes ettirmiyor? Nasıl daha da uzaklaşıyor dünya belasından,nefsinden, dünyevi hayallerinden? Çünkü gerçek mutluluğun ahirette olduğunu biliyor. Bu dünyadaki yalanlar üzerine kurulmuş mutluluklar değil onun yaşadığı Allah'a yakın olma arzusu ile yaşadığı mutluluğun yerini ne tutabilir ki.

Her şeye razı olmak, ağladığında da güldüğünde de Allah'a şükretmek. Her geçen gün bu dünyada daha çok yalnızlaşırken Allah'a daha çok yaklaştığını bilmek işte mutluluk bu.

Nefse dur demek zor. Kendini nefsinin peşine düşmeyi isterken bulunca 'dur' demek zor. Mutluluğum dediğin şeyleri terk etmek zor. Allah yolunda değil dünya yolunda seninle olmak isteyenlerden uzaklaşmayı seçmek zor. Senin gibi doğruyu isteyen insanlar çevrende olmadan bu yolda olmaya çalışmak zor. Zorları başarmamızı sağlayan Allah'a hamd olsun. Zorları kolaylaştıran, açılmaz sanılan kapıları açan, çıkılmaz sanılan sokaklardan çıkaran Allah'a hamd olsun.

Mutluluk İslam'daymış, gerçek islamı yaşamaktaymış. Ne çok yanılmışım mutluyum sandığım yıllarda. Gerçek mutluluk zorları başarıp bu dünyadan her gün bir adım daha uzaklaşabilmekteymiş. 
Henüz ona çok yolum var halen dünyevi isteklerim var maalesef, kırıldığım anlar kırdığım anlar var. Bu dünyayı ölmeden terk edebilmemizi nasip etsin Allah inşallah. 

Allah’ım ! Seninle alış-veriş yapmakla bizi rızıklandır. Sana hizmetimizi güzel yapmayı nasip et. Bütün hizmetlerle birlikte senin kapında durmayı bize nasip et. Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.

Selam ve dua ile,
Zehra


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak