Ramazan'ı Yarıladık

ramazan

Ramazan aşırı sıcak günlerde benim için çok yoğun ve hızla geçip gidiyor.


Evin en hamarat, en çalışkan kızı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da sahurları ve iftarları ben hazırlıyorum. Bu Ramazan ayını çalışarak değil evde geçirmeyi tercih ettim. Zaten para, mal, mülk düşkünü olmayan bir insanım bir ay da kendi isteğim ile çalışmasam da bir şey kaybetmem tam tersi şu 15 gün içinde çok şey kazandığımın farkındayım.
 Bu şekilde düşünmemi kısmet ettiği için Rabbime şükürler olsun. Kendim ile ilgili Allahın bana verdiği özellikler hakkında şükretmem gereken o kadar çok şey varmış ki kendimi yoğun ibadete verdiğimden beri bunu daha iyi fark etmeye başladım. Bana verdiği özellikler ve öncelikle karakterim için Rabbime sonsuz şükürler olsun.
 Misafirler, misafirlikler, ramazan etkinlikleri gezmeleri, teravihler  beni mutlu edici bir şekilde günümün bir kısmını alıyor, Ramazan ayını çok sevme nedenlerimden birkaçı da bunlar. Günümün iftara kadar büyük bir kısmını Kuranı Kerim, dini kitaplar, dualarla geçiriyorum. Bu ramazan ayında bilmediğim birçok şeyi de öğrenmiş oldum. Rabbime bana ilim öğrenme becerisi ve zamanını ve isteğini verdiği için şükrediyorum. Tüm bunlar arasında aklım blogumda da kalıyor okuduklarımı öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. İlk fırsatta sizlerle bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum. İnşallah Ramazan sizler için de benim için olduğu kadar güzel geçiyordur.
Bu arada blogumun tıklanma sayısı 200.000 ine yaklaşıyor. Bu demekki 200.000 e yakın kez bir duanın ya da bir İslami bilginin okunmasına aracı olmuşum. Bu bana çok büyük mutluluk veriyor. Duaları, bilgileri paylaşmaya vesile olduğum için Rabbime şükürler olsun. Blogumu ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.
Rabbim benim, blogumu takip eden herkesin, bir derdi bir sıkıntısı bir isteği olan tüm insanların ve tüm müminlerin hayırlı dualarını bu mübarek ayın hürmetine kabul eder inşAllah.
Bir dua ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Dualarda buluşmak dileğim ile sevgi ile kalın.
"Allah'ım, bütün hamdler Sanadır. Sen, yerin, göğün ve onlarda olanların nurusun. Hamd yine Sanadır. Çünkü Sen yerin göğün ve bunlarda olanın yegane idare edenisin. Ve gene bütün övgüler Sana aittir. Ki Sen, Hak'sın, va'din, sözün, Seninle karşılaşmak, cennet ve cehennem, peygamberlerin, Muhammed (sav)'in kıyamet saati, bütün bunlar haktır. Allah'ım, Sana teslim oldum, Sana inandım, Sana tevekkül ettim, Sana yöneldim, tevbe ettim, senin uğruna mücadele ettim, seni hakem edindim. Gelmiş gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla. Sen, benim ilahımsın. Senden başka ilah yoktur. Şanı yüce olan Allah'ın güç ve kuvvetinin dışında güç ve kuvvet yoktur." (Buharî-Müslim)

Güncelleme
Yukarıdaki yazıyı yazmamın üzerinden yıllar geçti. Yine bir Ramazanı yarıladık. Bu sefer evliyim ve yine iftarı ve sahuru ben hazırlıyorum. Kocamla çocuklarımla mutlu iftarlar yapıyoruz Hamd Alemlerin Rabbi olan Allaha dır. 
Allah'a Şükürler Olsun. Rabbim mutluluğumu daim etsin. Amin. Maşallah Sübhanallah

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak