Tebbet Suresi

suresi

Tebbet suresi Mekke’de nazil olmuştur.

Kur’an-ı Kerimde yüz on birinci (111.) suredir. İndiriliş sırasına göre ise altıncı (6.) suredir. Sure adını, ilk ayetindeki “tebbe” kelimesinden almıştır.Bu sure, Ebu Leheb ve karısı hakkında nazil olmuştur.

Tebbet Suresinin İnişi
Bu sure, Hz. Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in yakın akrabalarını uyarması emrini aldığı zaman, akrabalarını toplayarak onlara: Ey Kureyş topluluğu, size, şu dağın arkasından bir ordu geliyor, sizi kılıçtan geçirecekler desem bana inanır mısınız?” diye sordu. Onlar da hep bir ağızdan: “Evet inanırız. Çünkü sen hiç yalan söylemezsin diye bağırdılar. O zaman Hz. Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem): O halde ey insanlar, ben size önünüzde müthiş bir hesap günü var. Allah’a inanın ve hayatınızı Allah’ın istediği şekilde düzenleyin diyorum. Bana inanın” dedi. Bunun üzerine Ebu Leheb ayağa kalkarak,”Ey Muhammed elin, dilin kurusun. Bizi buraya bu boş lafları söylemek için mi çağırdın” diye bağırdı. Yerden aldığı bir taşı Rasûlullah Efendimiz(Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e  atmak istedi. Fakat Allah-u Teala atmasına izin vermedi ve elleri kurudu.  

Bu toplantıdan sonra Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i her nerede görse ona eziyet etmeye, yolunu kesmeye, diğer insanlarla görüşüp dinini anlatmasını engellemeye çalıştı. Karısı Ümmü Habibe de, Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in geçtiği yollara dikenler atarak onun eziyet çekmesine çabaladı. Bunun üzerine Allah bu sureyi göndererek, Ebu Leheb’i ahirette bekleyen cezayı bildirdi.


sure
Tebbet Suresi Türkçe Okunuşu
Bismillahirahmanirrahim
Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb. Sayeslâ nâren zâte leheb. Vemraetühû hammâletelhateb. Fî cî dihâ hablün min mesed.

Tebbet Suresi Tükçe Anlamı
Râhman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Ebû Leheb’in elleri kurusun, kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. Alevli Ateşe Yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır.

Tebbet Suresinin Faziletleri
Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) yolculuğa çıktığı zaman şöyle buyururdu:
“Her kim bu sureyi okursa, onunla ebu leheb’in arasının cehennemde bir araya gelmemesi ümit olunur.”

Tebbet Suresine İlişkin Rivayetler
Uykusunda korkan, yatmadan önce 3 kere okursa, bu derdinden kurtulur.

Düşmanı mağlıp etmek için 1.000 kere okunur.





Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak