Dostlarım ve Tüm İyiler İçin Duam


Bu dünya iyiler için bir cehennem. İyilere bu dünya zor, kötülere kolay.

Son zamanlarda bunu kendim de sık söylüyorum iyi olduğundan emin olduğum insanlardan da çok sık duyuyorum. 

İyiler yorgun, iyiler çok bıkkın. Bir zamanlar iyi olup kötülük tarafına geçmiş olanlara bakıyorum, bir de gözleri ışıl ışıl fakat çok yorgun olan iyi yüreklilere bakıyorum. İyi olup sonradan kötü olanların Allah'a güvenini kaybetmiş olduklarının farkına vardım. İyiliğini kaybetmemiş olanların hepsinin islama tutunmuş olması bir tesadüf olamaz. 

Allah'a sığınmasak bu dünyadaki kötü insanlar,zorluklar ve nefsimizle savaşmasak nasıl biz de kötülüğe geçmeyelim ki.Kötülük çok kolay, nefret kolay, kin kolay, kırmak kolay, zarar vermek kolay, haram kolay, hırsızlık kolay, şiddet kolay, aldatmak kolay,söz verip sözünden dönmek kolay,yalan söylemek kolay,... 
İyilik zor.

Yüreği ve gözleri harika olan şekerlik, can dostlarım kalbi harika olan kız arkadaşlarım , gözleri sevgi dolu bakan iyi yürekli olan  herkes için ve kendim için bu duayı yazıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Rabbim biz aciz kullarınız, biz yaralıyız, biz yorgunuz bize merhamet et Rabbim. 

Bizler Bu Dünyanın Kötülüklerinden Korkuyoruz.
SEN; bizi Ve sevdiklerimizi,
SENDEN Korkmayanlardan Koru ALLAH'ım. . .

Rabbim tüm kötülerden ve kötülüklerden Sana sığınıyoruz. Rabbim beni, sevdiklerimi ve tüm iyileri kötü insanlardan koru. Rabbim kötü insanların kalbine Senin sevgini koy, onlara hidayet ve hakiki islamı yaşamayı nasip et. 

Allahım iyileri bize yakın dost kıl.

Allah'ım bize ve iyi insanlara gelecek her türlü kaza, bela ve vesveseden Sana sığındık. Engel ol ya Mani. Bizden uzak tut ya Muahhir. Daraltan sensin ya Kabıd, onları daralt. Yok eden Kahhar'sın her türlü vesveseyi de yok et. Sana sığındık. Sana sağlıklı ibadet edebilmek için her şerre ve vesveseye engel ol ya Mani. Sen düşünce ve duygularımızı koru ya Müheymin. Her türlü musibet ve şerden senin Mani ismine sığınırız. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi, bize taşıyamayacağımızdan fazla yük verme. Sen Fettah'sın.Amin.

 Allahım! Resulün Muhammed (s.a.v.) senden hangi hayırlı şeyleri istemişse, biz de senden o hayırlı şeyleri istiyoruz. Resulün Muhammed (s.av.) hangi şerlerden-kötülüklerden sana sığınmışsa, biz de o şerlerden Sana sığınırız. Yardımcımız ve dostumuz ancak Sensin. Bütün hayırlı işlerde bizleri başarılı kıl. Kötü istek ve emellerimizden bizleri uzak tut. Her şeyin hayırlısını nasib et.

Biz her işimizi Allah’a havale ediyoruz. Şüphesiz Allah kullarını görür, gözetir.

Rabbim dostlarımı, beni ve iyi olan herkesi tüm kötülüklerden ve cehennem azabından koru. Bizlere bu dünyada ve ahirette iyilik, afiyet, kolaylık,esenlik ver.

Amin

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak