Abdulkadir Geylani Hazretleri Cilau'l Hatır 16 - 20 Sohbetlerinden Dualar



"Allah’ım! İşlerimizi üstlen! Bizi ne nefsimize, ne de yarattıklarından her hangi birisine dayandır.


Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.”   Cilau'l Hatır - 16.Sohbet

"Allah’ım! Ölümden önce uyanıklık ile, ölümden önce tevbe ve hidâyet ile, ölümden önce mârifet ile, ölümden önce kapına dönmek ile, ölümden önce kurbiyet evine girmek ile bizleri rızıklandır. (Âmin) Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.”  
Cilau'l Hatır - 17.Sohbet

"Allah’ım! Gaflet uykularımızdan bizi uyandır. Bütün ahvâlimizde bizim üstümüzü ört; hayırda da, şerde de üstümüzü ört. Bizimle Senin gayrın arasında bir muâmele (alışveriş) olmasın. Ne övgü, ne yergi. Ne bir medih bizim gönlümüzü çelsin, ne de bir ayıp bizi rezil etsin. Ne bundan, ne ondan, yâ Rabbi ! (Âmin) Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.” |Cilau'l Hatır - 18.Sohbet

"Allah’ım! Kurb kapını bize aç. Bizi mukarreblerden (sana yakınlaşmışlardan) eyle. Bizi sana itâat ve çokça ibâdet eden kimselerden eyle. Bizi senin askerlerinden eyle. Bizi fazîlet sofrana oturt. Ünsiyet şarâbından bize içir. Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.” 
 Cilau'l Hatır - 19.Sohbet

"Ey zararları ve belâları defeden! Zararlarımızı ve belâlarımızı defet. Muhakkak ki, Sen muztarip biri Sana duâ ettiğinde ona icâbet edersin. Ey istediğini yapan! Ey her şeye kâdir ve kadîr olan! Ey her şeyi bilen! Sen muhtaç olduğumuz şeyleri en iyi bilensin. İhtiyaçlarımızı gidermeye kâdir olan da Sensin. Ayıplarımızı ve günahlarımızı Sen biliyorsun. Onları setretmeye ve affetmeye kâdir olan yine Sensin. Bizi senden başkasına gönderme. Bizi başkasına bırakma. Bizi Senin kapından başka kapıya yöneltme. Bizi Senden başkasına yollama. Bize dünyâda da, âhirette de güzellik ver ve cehennem azâbından bizi koru.” (Âmin) 
Cilau'l Hatır - 20.Sohbet

Bu dualar, Evliyalar Sultanı, Gavsu'l Azam, Sultanu'l Evliya, Sertacu'l Evliya, Kutbu'r Rabbani Seyyid, Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin Cilau'l Hatır adlı eserindeki 16 - 20 arası sohbetlerinden derlenmiştir.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak