Çobanın Duası

dualar hazinesi

Herkesin birbirini tanıdığı küçük bir kasabada, kötü bir adam yaşıyordu Bütün köy halkı ondan nefret ediyordu.


Bu haldeyken günün birinde vakti saati doldu ve öldü. Kendisine yasarken duyulan hoşnutsuzluk ölümünden sonra bile sürdürüldü. O kadar ki, namazını kılacak kimse çıkmadı Cenazesi ortada kaldı Adamın karisi kocasının ölüsünü bir küfeye koyup sırtına yüklendi ve gömmesi için o çevrede yasayan ve iyilikseverliği ile tanınan bir çobana götürdü çoban bir çukur açıp adamı gömdü. Ardından herkes "Cehennemi boylamıştır" diye düşünüyordu Aradan bir müddet geçti.

Beldenin ileri gelenlerin den biri rüyasında ayyaş adamı cennette gördü "Adam canim rüyadır, rüyada her şey görülür" diye geçiştirdi. Ama her gece ayni rüya tekrarlanıyordu. Hemen imama gidip durumu açtı İmam da ayni rüyayı epeydir kendisinin de görmekte olduğunu söyledi. Bunun üzerine akıllarına bu adamı gömen çobana gidip nasıl gömdüğünü, arkasından ne söylediğini sormak geldi. Birlikte çobana gittiler. Selam sabahtan sonra hemen konuya girdiler: 

- Bir süre önce defnetmen için karisi tarafından sana bir cenaze getirildi. Sen onu nasıl gömdün? Gömerken ne dedin? 

— Valla merakınızı anlamıyorum. Biliyorsunuz ben cahil biriyim; Bir çukur açtım, adamı koyup üstünü kapatıverdim 

— Peki, bu sırada hiçbir şey söylemedin mi? Bir dua falan? 

— Ben pek dua dua bilmem. Yalnız şunu söyledim: 

"Rabbim, şimdiye kadar sen bana birçok misafir gönderdin. Allah misafiriyiz diye bana geleni senin rızan için ağırlamaya memnun etmeye çalıştım. Kırk yılda bir, bir misafir de ben sana gönderiyorum Sen de onu şanına uygun bir şekilde ağırla. Amin"

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak