Rabbini bilen O’nu sever

allah sevgisi

 Her iyiliğin başı Allah’ı sevmektir.

Dünyadaki mutlu hayat, Ahirette cennetin sonsuz nimetleri bu sevgi sayesinde elde edilir. Allah’ı sevmek, O’nu bilmeye ve tanımaya bağlıdır. Çünkü insan, ancak tanıdığını ve bildiğini sever. Bir İslam büyüğü olan Hasan-ı Basri’nin: “Rabbini bilen O’nu sever.” sözü çok güzeldir.

Allah insanı harika yaratmıştır,organlarına,vücudunun şekline bak.Hiçbir organını milyarlarca paraya değişmezsin değil mi?  Bunun için Allah'ı sevebilir, teşekkür edebilirsin.

Meyvelere,sebzelere bak, her biri ne kadar farklı ve lezzetli. Allah bunları senin için yarattı.Sadece bir tane meyve ve sebze de yaratabilirdi, her gün aynı şeyleri yerdin. Senin için yarattığı binlerce çeşit meyve sebze için Allah'ı sevebilir Ona teşekkür edebilirsin.

Gece ve gündüzü yarattığı için Allah'a teşekkür edebilirsin.

Denizi, gölleri,nehirleri, yıldızları, güneşi, gökyüzünü, ayı, toprağı yarattığı ve sen bunlardan faydalanabildiğin için Allah'a teşekkür edebilirsin.

Rabbin sana saymakla bitiremeyeceğim kadar çok nimet verdi. Verdiklerini bir düşün. 

Rabbin merhametli ve affedicidir bunun için O'nu sevebilir ve affını merhametini isteyebilirsin.

Rabbini tanımaya çalış. Kitabını oku. Dünyayı gözlemle. Onun vasıflarının izlerini gör. Onu seveceksin. Ve bu sevgi daha önce hiç tatmadığın bir duyguyu yaşatacak sana. 

Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

Selam ve dua ile,
Zehra








Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak