Yeniden Başlangıç Sigarasız Hayat Mümkün


Sigarayı 4-5 yıl önce bıraktım ve o günden beri içmiyorum, sigarayı bırakmak isteyenlere bu konudaki tecrübemi anlatmak istiyorum belki bir faydası olur, bir kişi bile sigarasız yeni bir hayata başlarsa ne mutlu bana.

Sigara insana her açıdan zararlı olduğu gibi üstüne bir de haram bunu bilmeyen yoktur. Burada sigaranın zararlarından bahsetmeyeceğim. Sigarasız yeni hayata nasıl başlarsınız ondan bahsedeceğim. Burada yeniden başlangıç ın altını çizmek istiyorum. Ben sigarayı hayata yeniden başlayarak bıraktım.

Ne ilaçlar, ne akupunktur sigarayı bırakmanıza yardımcı olamaz. Olsa da kısa bir süreliğine olur, sonra yeniden başlama ihtimali yüksek. 

Her şey beyinde ve kalbinizde bitiyor. Ben beyin gücüne inanan bir insanım, hayatımda belki onlarca beyin gücü kitabı okudum, bunlar da sigarayı bırakmam da faydalı olmuş olabilir. Bir de karakterimin özelliklerinden bir tanesi var ki bir şeyi istersem mutlaka başarırım bunun da etkisi vardır. Ve Allah'tan yardım istedim çok dua ettim en büyük yardımcı bu oldu.Elhamdülillah.

Öncelikle bir süre aşağıdakileri düşündüm, soruları sordum, yanıtlarını verdim:

Doğduğumda sigara içmiyordum. Hayatımın uzun bir süresinde sigarasız bir yaşamım vardı. Yani ben hayata sigarayla başlamadım, sigarasız da yaşayabiliyordum. Öyleyse yeni bir başlangıç yaparsam ve aynı o günlerdeki gibi içinde sigara olmazsa ne kaybederim, hiç bir şey, tam tersine kazancım çok olur.

Bir şeyi istediğimde yapabiliyor muyum ? Evet mesela oruçluyken iftara kadar sigara içmemeyi başarıyorum. Öyleyse her gün içmeden de yaşayabilirim, başarabilirim, ben neyi istersem başarabilirim. 

Sigara bir bağımlılık, bağımlı olmayı mı seçiyorsun. Zararlı bir maddeye bağımlı olacak kadar aciz misin? Allah seni sağlıklı ve sigara içmeden de yaşayabilecek şekilde yarattı. Allah'a böyle mi teşekkür ediyorsun? Allah'ın emanetine böyle mi sahip çıkıyorsun? Allah'ı bu kadar mı seviyorsun? Küçük bir harama yenik düşecek kadar mı? Oysa ki o seni çok seviyor. Seni o kadar muhteşem yarattı ki. Sen bu sigarayla hücrelerini mi bozacaksın? Kendine bu kadar mı saygı duyuyorsun?Kendini  ne kadar seviyorsun? 
Elbette bir sigaraya yenilmeye devam etmeyip yeniden başlayacak kadar oldu yanıtım.

Rabbim yardım et, sağlıkla sıhhatle sigarayı bırakayım ve bir daha ömrüm boyunca içmeyim. Yardım et Rabbim yardımına muhtacım. Beni sigaradan hayırla kurtar diye dua ettim.

Allah O'ndan ne isterseniz kabul ediyor. Çok şükür kabul etti.

Sigaradan önceki hayatım nasıldı. O hayata yeniden başladım. Alışkanlıklarımı, düşüncelerimi değiştirdim. 

Uzun bir süre kimseyle görüşmedim, ilk zamanlar bu çok önemli, arkadaş ortamında nefsinizi kontrol etmeniz zor olabilir. Sigara içilen ortamlardan uzak durdum. (Sonrasında yanımda püfür püfür sigara içildiği halde hiç etkilemiyor beni çünkü ben yeniden başladım, sigaraya ihtiyacım yok,hayatımda sigara hiç olmamış gibi, özlemi de yok, hamd olsun Allah'a. Rabbim herkese sigarasız hayat nasip etsin)

Sigarayla kahve içmeyi çok severdim. Bir süre kahveden uzak durdum. Sonra kahveye geri döndüm :) Yemeklerden sonra canım sigara istedi o anda dua ettim ve sigarasız yaşamın harika olduğunu kendime hatırlattım. Bu zorluklar bir süreydi, sonra hepsi geçti.

Bir de çok üzüldüğüm anlar oldu, o anda şeytan 'hemen git bir sigara iç' dedi. 'Yeni hayatımdan memnunum, sigarasız hayat daha güzel, sigaraya ihtiyacım yok, bu üzüntü de bu anlar da geçecek hamd olsun Allah'a, ama sigara içersem sigaranın acısı devam edecek' dedim. Dua ettim, acıları duayla hissetmedim. İçmedim ve gerçekten o acılar geçti, sigara içseydim zaten o an acıyı geçirmeye bir etkisi olmayacaktı tam tersine pişmanlık duygusu da ilave olacaktı.Bir süre sonra üzüntülerde de beynime emir gelmedi. Çünkü beynim yeni hayatıma alışmıştı.

Her konuda yeniden başlamak mümkün. Sigarasız hayat mümkün. Sen de yeniden başlayabilirsin. Bunu yapabilirsin. Kendine inan ve Allah'tan yardım iste, bunu başardığını gör, hisset. Yeni hayatını gözünde canlandır. Yapabileceksin. Yeni hayatın şimdiden hayırlı olsun. Hamd olsun Allah'a.

Zorlandığın anlarda Nefsi Islah Etmek yazılarımı okuyabilirsin.

Allah yar ve yardımcın olsun.
Selam ve dua ile,
Zehra

Kovulmuş Şeytan’ın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile..
Allahım; “Hayy”sın “Kayyum” sun, “Birahmetike esteğîsu“, “Senin rahmetine sığınıyor, Sana dehalet ediyorum.”. Eslih lî şe’nî küllehu – Her hâlimi ıslah buyur, düzelt. “Ve lâ tekilnî ilâ nefsî tarfete ayn”  – Göz açıp kapama ölçüsünde bile olsa beni nefsimle baş başa bırakma. “ve lâ ekalle min zâlik” – göz kapamadan daha az bir süre için bile beni benimle baş başa bırakma. Allah; “ya zel Celali ve’l Cemali ve’l ikram” dır.















Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak