Sigara İçmek Neden Haram?


Çağımızın en büyük belası olan sigara maddi ve manevi birçok zararının yanı sıra haram da.

Burada sigarayla ilgili yazı yayınladıktan sonra tevafuk olarak sigara bıraktırma ile ilgili sosyal bir proje ile ilgili bir haber aldım. Bu hafta çarşamba günü bu sosyal projede gönüllü olarak yer alacağım, bunun için şimdiden çok heyecanlı ve mutluyum. İnşallah birilerinin sigarayı bırakmasına hayırla vesile olurum. 
Burada da şimdi sigaranın neden haram olduğu ile ilgili bu yazıyı yayınlıyorum. 

Nisa suresi ayet 27: Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten men eder, onlara temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar.
Araf suresi ayet 127: Yiyin, için ama israf etmeyin; çünkü Allah (c.c.) israf edenleri sevmez.
Bakara suresi ayet 195: Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın.
Ebu Davut’tan rivayet edilen bir hadisi şerifte Resul-i Ekrem’in (s.a.v.) müftir ve müskir olan ne varsa hepsini yasakladığı bildirilmiştir. Müskir, içki gibi sarhoşluk veren her şeye denir. Müftir ise; içildiği zaman vücuda kırgınlık veren ve zayıf düşüren, kısacası vücuda zarar veren her şey anlamındadır. Günümüzde sigaranın bileşenlerinden anlaşıldığına göre resmen zehir ve katran ihtiva eden ve sağlığa çok zararı olan bir ürün olduğu için müftir grubuna girmektedir. Sigaranın meydana getirdiği sağlık sorunlarını saymakla bitiremeyiz. Bu nedenle üstte belirtilen hadis ve ayetlere göre sigara içmek haramdır.
Peygamber Efendimiz ağzı sarımsak soğan kokanın mescide gelmemesini istemişken ağızda daha ağır bir koku bulunduran sigara daima içildiği müddetçe Peygamber Efendimiz yaşasaydı hiç mescitte istemeyecekti.
Sigara üzerinde yapılan araştırmalara göre tespit edilen 3885 adet toksin madde mevcuttur.

İstersen sigarayı geçmişinde bırakıp yeni bir sayfa açabilirsin.

Sigarayı Bırakmak için öncelikle kararınız net olmalı. Bunu canı gönülden istemeli ve dua etmelisiniz.İstemek başarmanın yarısıdır. Allah biz kullarını çok seviyor. Yeter ki isteyin O yardımcı olur. 

De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir." Zümer: 53

HADİS-İ ŞERİF

"Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, Beni andıkça; Ben onunla beraberim. O, Beni içinden anarsa; Ben de onu içimden anarım. O, Beni bir cemaat içinde anarsa; Ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şâyet bana bir karış yaklaşacak olursa; Ben ona bir zirâ yaklaşırım. Eğer o, Bana bir zirâ yaklaşırsa; Ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim, Bana yürüyerek gelirse; Ben ona koşarak giderim. Kim, Bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse; Ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım." Buharî, Müslim

sigarayı bırakmak için dua:

Rabbim, seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Kötü işlerde bulundum. Senden başka günahımı affedecek yoktur. Beni affet! Sigarayı bırakmam için bana yardım et. Amin

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak