Yeniden Başlamak İsteyenlere


Sevgili blog okurlarım yeniden başlamak isteyenlere  linki adı altında yeni bir yazı serisine başladım.

Bu başlık altında Kuranı Kerim ve hadisler rehberliğinde islama dönüşe yardımcı olacak bilgilere ,ayrıca kendimin ve başka insanların tecrübelerine de yer vereceğim.  Bu yazı serisine başlamaktaki amacım çocuklukta islamı öğrenmemiş ve bir gün islamı öğrenip yaşamaya karar vermiş veya öğrenmiş fakat yanlış bir yolla; ailesinin kötü baskısıyla ve bir ara isyan etmiş fakat şimdi yürekten  islamı yaşamak isteyenlere rehberlik etmek, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak.

 İslamiyette anne babaların görevlerinden bir tanesi de çocuklarına islamı öğretmek, islamı yaşamalarını doğru yollarla teşvik etmek ve davranış ve halleriyle bu konuda örnek olmak. Ne yazık ki bunu doğru şekilde yapan anne baba sayısı çok az.Ya kendileri de bilmedikleri için öğretemiyorlar. Ya kendi hayat tarzları islama uygun olmadığı için örnek olmadıklarından bu konuda başarılı olamıyorlar. Ya da aşırı baskı yoluyla yobaz bir anlayış ve eksik yanlış bilgiyle çocuklarına birşeyler öğretiyorlar ama dinden soğutuyorlar.

Bay X ..  imam hep insanları eleştirir, saçı açık kadınlara hakaret eder, herkesin imanını kendince sorgular. 3 oğlu ve bir kızı var. Hepsini baskıyla yetiştirdi. Kızının saçını kapattırdı. Kızı ve çocukları namaz kılıyordu, onun zoruyla, onun yanındayken!! Çocuklar üniversiteyi başka şehirlerde okumak için evden ayrıldılar. Hepsi namazı bıraktı, kız açıldı adam hala kınama kınadığın başına gelir sözünü yaşadığının da farkında değil, imam olduğu halde islamın 'insanları yargılamayı Allah'a bırakın' dediğinin de farkında değil. Çocuklarına şu an hiçbir şey yaptıramıyor. Evlenmiş ve mutsuz olan kızı bir gün baba evindeyken baba yine televizyondaki makyaj yapmış bir kadını eleştirmeye başladı. Kız değil anne konuştu' sana ne elalemin makyajından böyle yapa yapa çocukların ne hale geldi hala akıllanmadın.' 

Ailesi örtünsün diye baskı yaptığı için örtünen, okuldayken eteğini kısaltan, yanında ek giysi taşıyanlar hayal değil gerçek bir çok şehirde ve okulda bu olay yaşanıyor.

Adam evlenince örtün dedi diye örtünen ama nefsine yenik düşüp aile kurumuna ve eşine ihanet eden, boşanınca da açılanlar da ne yazık ki dinin yanlış ve farklı kullanılmasının bir sonucu bunu yaşayan yüzlerce insan var.

Çocukken bir şeyleri doğru yapıp da sonra yolunu şaşıran kişiler ne yazık ki gerçek islamı bilmiyor, onlara öğretenler de bilmiyor bilselerdi doğru yolu seçip ve doğruları öğretselerdi sonuç böyle olmazdı.

Kaybolmuşlar ve yolunu bulmak isteyenlerin sayısı şu an bu ülkede çok fazla.Bu yazı serisini kalbi huzursuzluk içinde olanlara islamı yürekten sevdirmek ve yalnız olmadıklarını bildirmek için de yayınlayacağım.

Bir de bilmedikleri veya uygulamadıkları için çocuklarına gerçek islamı öğretememişler var. Buna da milyonlarca örnek var, ben de bu milyondan bir kişiyim. Benim anne ve babam bana çocukken islamı öğretmedi, bazı konular hariç her konuda örnek de olmadı. Ne yazık ki islamı tam anlamıyla yaşamadım, kuranı rehber edinmedim, deneme yanılma yoluyla bir hayat yaşadım.İslamı şu son 3 yıldır  öğreniyor ve tam anlamıyla yaşıyorum. 3 yıl öncesinde çok farklı bir hayatım vardı, bir çok şeyi bir anda değiştirdim ve çok şükür Rabbimin yardımıyla bu yolda başarılı oldum. 

Zorlu bir dönemdi, kendi başıma,hiç kimsenin desteği olmadan tam tersine insanların çıkardığı zorluklarla da savaşarak geçen bir dönem.O sürede kendimi çok yalnız hissettim. Benimle aynı durumda olan kişiler varsa benim yaşadığım zorluğu onlar yaşamasın,kendilerini yalnız hissetmesin ve bilgiye daha kolay ulaşsınlar diye de bu yazı serisini yayınlayacağım.  
Müslüman bir ülke olmamıza rağmen ne yazık ki bu ülkede islamı öğreneceğimiz, sadece dinin anlatıldığı, sevginin ve iyi niyetin hakim olduğu dernek ve kuruluşlar yok.Olanlar siyasi ve çıkar amaçlı, gerçek niyeti islam olan herhangi bir siyasi kişiye bağlı olmayan,müslümanların toplanıp dini sohbette bulunabileceği,kurana uygun şahsiyet olmak için yardım alabileceği bir yer varsa bana da haber verin lütfen. 
Tam iki yıl boyunca akşam kuran kursu aradım bulamadım. Oturduğum ilçede akşam kuran kursu diye ilan asmışlar verdikleri numarayı aradım (ilçenin diyanet işleri)'hangi camilerde var saat kaçta dedim' 'ne bileyim ben git camilere teker teker sor' dedi.Başka ilçelerin diyanet işlerini aradım'bilmiyoruz' dediler. Camilere gittim, şu an hoca yok dediler. Bu traji komik bir olay.Çalışmadığım zamanlardan birinde gündüz kuran kursuna gideyim dedim. Hoca ' biz ileri aşamadayız,sen başlangıçtasın ' dedi beni başından savdı.
Eşarp konusunda çok zorlandım,hala da zorlanıyorum, olayı çözemedim :)Bu konuda pek beceri kazanamadım, youtubedan video izledim ama çok hızlı geçiyorlar.
Eşarp bağlamayı öğreten gönüllüler olsaydı, sonradan kapananlar için yardımcı olunacak bir dernek olsaydı, sadece Allah rızası için ve sevgiyle yardımcı olacak, kuranı öğretecek, teker teker ilgilenecek kişilerin olduğu bir yer olsaydı ne güzel olurdu değil mi. Müslüman ülkedeyiz değil mi? 
Sokaklarda incili tanıtıyorlar, ücretsiz kitap veriyorlar, dernekleri kuruluşları var.  Milyonlarca Türk müslüman kimlikli kişi kaybolmuş, arayışta. Ben size söyleyim bir kaç yıla kalmaz bir çok Türk bu derneklere gider, hristiyan olur, gidişat onu gösteriyor.
Ben otuzumdan sonraki İslamı öğreniş ve yaşayış dönemini tek başıma onlarca kitap okuyup, camileri ve türbeleri tek başıma gezerek başardım. 
Bu arada çok şükür okuduğum üniversitenin bir kulübünde daha yeni geçen hafta dini sohbet başladı, üniversite denetiminde olduğu için siyasi bağlantısı yoktur ve güvenli olduğuna inandığım için katıldım. Amaç ve konu muhteşem ama hoca yetersiz. Karşında üniversite öğrencileri var, sohbet et, hayatlarına nasıl islamdan güzel bir alışkanlık eklersin onu düşün, dost ol, sorunuz var mı de, nerede! sadece  kitaptan okudu, yine de öyle bir ortamda bulunmak muhteşemdi. Düşünmeleri yeter bir de doğru şekilde yapsalar harika olacak.

Bu ülke çok şükür müslüman ama ne yazık ki islamı bilmiyoruz, yaşamıyoruz. 

Neden? Çünkü Oku! emrini uygulamıyoruz. 
Önce Kuranı Kerimi, sonra Peygamberler Tarihini, alimlerin kitaplarını okuyacağız ki cahillikten kurtulalım sonsuz aşka kavuşalım.
Allah'a emanet olsun.
Sevgi ve dua ile,
Zehra



Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak